Selecteer een pagina

Voor sommige mensen is het al jaren bekend hoe ze hun zoon of dochter zullen gaan noemen. Vele andere hebben door de jaren heen wel een aantal namen in gedachte gehad, maar op het moment van zwanger zijn blijken die namen het toch niet helemaal te zijn. Of worden sommige namen ineens gekoppeld aan personen met delfde naam, waar men niet op zit te wachten. Daarnaast zijn er ook heel veel mensen die er eigenlijk nooit echt goed over hebben nagedacht. Het kan dan ook lastig zijn wanneer je ineens een babynaam moet verzinnen.

Jongensnaam of meisjesnaam

Veel mensen willen van tevoren al weten of het een jongetje of meisje wordt. Dit gewoon omdat ze het graag al willen weten uit nieuwsgierigheid of omdat het dan een stuk gemakkelijker wordt om de kinderkamer in te richten en het uitzoeken van een naam minder tijd in beslag neemt. Immers wanneer je nog niets weet dien je twee namen te verzinnen voor zowel een jongen als voor een meisje.

Verschillende manieren om namen te verzinnen

Tegenwoordig is het een heel stuk gemakkelijker om een naam te verzinnen. Er zijn namelijk verschillende hulpmiddelen op het internet te vinden. Van hele lijsten met namen, de populaire namen van een bepaald jaar of zelfs complete naam generators zoals op de website ikbenzwanger.com. Waar je verschillende  kenmerken kunt invullen en er dan een lijstje met namen uit komt. Hierbij kun je bijvoorbeeld zelf naamkenmerken opgeven zoals bijvoorbeeld een originele naam, klassieke of juist een hippe trendy naam. Hierdoor wordt je zoekopdracht een heel stuk verfijnd, waardoor het een stuk gemakkelijker kiezen is.

Samen een naam uitzoeken

Alleen een geschikte naam uitzoeken is al lastig, maar als je met zijn twee├źn bent, dan kan dat nog eens een heel stuk lastiger worden. Heb jij vanaf jongs af aan al een naam in je gedachte, maar moet je partner er niet aan die naam denken. Dan kun je weer vanaf begin starten met verzinnen.

Een gemakkelijker manier welke veel koppels gebruiken is door ieder een lijst te bekijken, om daar vervolgens 5 namen uit te zoeken. Daarna worden de namen naast elkaar gelegd en wellicht hebben jullie samen dezelfde naam op het lijstje gezet. Waardoor de keuze gemakkelijker wordt.