Selecteer een pagina

Wanneer je zwanger bent dan zit de baby veilig in je buik waar het gewend is aan een vrij eentonig geluid wat ook wel witte ruis genoemd wordt. Dit geluid kun je ook horen wanneer je een echo laat maken. De witte ruis is het geluid van binnen in de baarmoeder, waarbij je de hartslag en de bloedstroom van de moeder hoort. De baby krijgt een veilig en knus gevoel bij dit geluid, welke ineens niet meer hoorbaar is na de geboorte.

Een witte ruismachine zorgt voor hetzelfde veilige gevoel

Een witte ruismachine is een klein apparaatje welke het geluid van in de baarmoeder nabootst. Hierdoor zorgt het apparaatje dat baby’s een herkenningspunt hebben, van wat ze in de veilige baarmoeder hoorden. Hierdoor zullen ze zich veiliger voelen en gemakkelijker in slaap komen.

Daarnaast zorgt een witte ruismachine er ook voor dat de baby beter blijft slapen. Door het eentonige geluid, zullen andere omgevingsgeluiden minder heftig binnenkomen. Denk er maar eens aan als het regent en de regen op het raam tikt. Hierdoor zullen andere omgevingsgeluiden een stuk minder goed opvallen wanneer je slaapt. Zelfs geluiden waar je normaal gesproken van wakker zou worden, zul je wanneer het regent bijvoorbeeld niet eens merken.

Witte ruismachine voor volwassenen

Omdat een witte ruismachine zo goed werkt voor baby’s, zijn er nu ook veel volwassenen die zelf ook zo’n apparaatje gebruiken. Er zijn namelijk veel mensen die moeite hebben met in slaap komen. Door het gebruik van een witte ruismachine, vallen ze sneller in slaap en worden ze minder snel wakker van hinderlijke geluiden.

Door dit verschijnsel zijn er op het moment verschillende witte ruismachines op de markt gekomen, waarbij je uit diverse geluiden kunt kiezen die ervoor zorgen dat je de slaap beter en vooral sneller kunt vatten. Al eens afgevraagd waarom mensen sneller in de auto of in de trein in slaap vallen? Dit heeft te maken met het eentonige geluid.