Selecteer een pagina

Aan het aller begin valt het wel mee, met de dingen waar je rekening mee dient te houden als het op veiligheid en de baby aankomt. Goede en vooral stevige meubelen zijn hierbij de enige aanpassingen, naast de veiligheidsproducten die je waarschijnlijk standaard al in huis hebt, zoals een rookmelder, koolmonoxide melden en dergelijke. Echter wanneer de kleine gaat kruipen, dien je ineens met heel veel meer rekening te houden. Waardoor je toch nog aardig wat werk kunt hebben om je woning veilig te krijgen voor de baby. Hierbij dan ook een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Let op deze lijst is niet volledig en kan dan ook niet gezien worden als een compleet advies.

Traphekje

Een onderdeel welke zeker aanwezig dient te zijn voor mensen met een woning met verschillende verdiepingen. Een traphekje zul je een paar jaartjes nodig hebben om te voorkomen dat de baby of peuter naar beneden kan vallen.

Stopcontactbeveiliging

Kleine vingertjes die in het stopcontact passen, je wilt er niet aan denken dat zoiets gebeurt. Zorg er dan ook voor dat de stopcontacten veilig zijn, zodat er een beveiliging op zit.

Loshangende stroomkabels

Waren loshangende stroomkabels eerder nog alleen lelijk om qua aanzicht. Nu kunnen ze ineens voor gevaar zorgen. Zorg er dan ook voor dat de kabels mooi of in ieder geval goed zijn weggewerkt.

Scherpe hoeken van meubels

Ineens is er overal gevaar te vinden in je woning. Alleen al de scherpe hoeken van meubelen kunnen voor veel ellende zorgen. Daarom is het ook verstandig om hier hoekbeschermers voor te kopen.

Giftige schoonmaakmiddelen enzovoort

Zorg ervoor dat giftige spullen hoog opgeborgen zijn. Tevens kun je er het best voor zorgen dat keukenkastjes beveiligd zijn, zodat deze niet zomaar opengemaakt kunnen worden.

Kamerplanten

Heb je er ooit over nagedacht dat die mooie kamerplant eigenlijk best wel giftig is wanneer je deze in je mond zou stoppen? Jij zal dit naar allerwaarschijnlijkheid niet zomaar doen, maar de kleine denkt daar heel anders over. Het is dan ook raadzaam om na te gaan of er giftige planten in de woning (en tuin) staan.

Dit waren een aantal aspecten waar je aan dient te denken. Online staat er op de website minime.nl ook een stuk completere checklist met dingen waar je rekening mee dient te houden.