Selecteer een pagina

Een houten babygym is een soort mini fitness voor je kindje. Ze hebben hier de grootste lol in en het ook nog eens goed voor hun ontwikkeling om hiermee te spelen. Er zijn allerlei babyspullen en natuurlijk ook babygyms in alle soorten en maten. Ben jij van plan een houten babygym aan te schaffen voor je kindje en weet je niet zo goed waar je op moet letten bij de aanschaf. Wij kunnen je verder helpen. Alle informatie die je nodig hebt betreft een babygym, lees je hier:

Wat is een babygym?

Een houten babygym is een soort speeltoestel dat bestaat uit een box. Boven deze box bevinden zich twee gekruiste bogen of een rekje. Aan deze bogen of aan dit rekje hangen allemaal kleine babyspeeltjes zoals, knuffeltjes, een spiegeltje, belletjes of speeltjes die rammelen, bewegen of muziek maken. Wanneer de baby op zijn rug ligt, kan hij met zijn handen en voeten spelen met de hangende speeltjes. De houten babygym zit vaak vast aan een speelkleed, waar je kindje op ligt. Aan de babygym kun je de benodigde babyspullen bevestigen.

Hoe werkt het voor de ontwikkeling?

Je baby ontwikkelt zich in de eerste maanden van z’n leven mega snel. Een houten babygym helpt hem daarbij. De ontwikkeling bij de ogen is het eerste wat zich ontwikkeld. De baby ziet in eerste instantie de speeltjes boven zijn hoofd bungelen en begint dus te zien. Vanaf vier maanden zal je kindje diepte gaan en zien en zal hij proberen de speeltjes van de houten babygym aan te raken.

Ook ontwikkelt je kindje de controle over zijn lichaam. Hij of zij zal gaan trappen of slaan tegen de speeltjes. Dit bevordert zijn oog-handcoördinatie. Als het je kindje lukt om een speeltje een trap te geven, dan krijgt hij het gevoel dat hij controle heeft over zijn lichaam en dit boekt weer vooruitgang op zijn zelfvertrouwen.

Je kindje zal door de houten babygym leren en begrijpen wat oorzaak en gevolg inhoudt. Als je kindje in de gaten heeft dat hij ene speeltje heeft laten bungelen dan weet hij dat hij de oorzaak was en dat het bungelen van het speeltje het gevolg van zijn actie was. Erg leerzaam dus.

Tijdens het spelen in de houten babygym worden de zintuigen geprikkeld. Het horen van geluidjes, het zien van lichtjes of het voelen van de materialen van de speeltjes. Hoe vroeger je kindje begint met het ontwikkelen van zijn zintuigen, hoe sneller hij dit onder de knie heeft in zijn ontwikkelingsreis.

Een houten babygym is dus goed voor je kindje, omdat het helpt bij de ontwikkeling. De ontwikkeling wordt ondersteund door de speeltjes die zich bevinden aan de bogen van de houten babygym. Wil jij je kindje vroegtijdig helpen bij zijn ontwikkeling? Dan is een houten babygym misschien wel wat voor jou!